Afbeelding
Politieteam Weerijs

Verrassing voor 17-jarige scooterrijder die vlucht voor politie

Politie

ULVENHOUT - Een 17-jarige scooterbestuurder uit Ulvenhout dacht woensdag de politie te slim af te zijn. Nadat hij rijdend zonder licht een fietser voorttrok en daarbij betrapt werd door de politie, scheurde hij er vandoor.  Daarbij rekende hij buiten de politie. Hij is aangehouden bij zijn huisadres.

Agenten zagen rond 20.45 uur op woensdagavond een fietser aanhangen bij een scooter op de Kraaijenbergsestraat. Beide bestuurders vielen op omdat zij geen licht voerden. Toen de fietser de politieauto zag, liet hij zijn maat los. De scooterrijder ging er vandoor.

"Hij reed daarbij te hard en maakte meerder verkeersovertredingen en verloor enkele keren bijna de macht over het stuur. Ondanks het stopteken, sirenes en blauw licht bleef de bestuurder wegrijden", geeft de politie aan. "Op een gegeven moment maakte hij een bocht en reed tegen de politiewagen aan. Hij wist te ontkomen."

Op het huisadres van de bezitter van de brommer hebben de agenten even later een 17-jarige jongen aangehouden. "Hij beweerde bij verhoor zelf niet op de brommer te hebben gereden", aldus de politie donderdag.

De politie heeft de brommer in beslag genomen en is een onderzoek gestart.