Afbeelding

Singelloop: ‘Lopen voor Make a Wish’

Sport

BREDA - Met dit jaar waarschijnlijk meer dan negentienduizend deelnemers is de Bredase Singelloop verreweg het grootste loopevenement van Breda. Singellopers combineren hun deelname steeds vaker aan een goed doel. BredaVandaag vertelt hun bijzondere verhaal. Deel 4: Priscilla en Corine voor Make A Wish.

Wie zijn jullie?
“Wij zijn Priscilla Valk en Corine Maas.”

Voor welk doel?
“Wij lopen dit jaar de singelloop in Breda mee voor Make A Wish.”

Waarom dit doel?
“Natuurlijk doen wij dit voor de kindjes die door de ziekte waarmee zij dagelijks worstelen eigenlijk helemaal niet echt kind kunnen zijn. Wij kunnen ons niet voorstellen hoe zwaar het voor hen is”, vertelt Corine. “Ik kijk dan naar mijn eigen kinderen en ben dan zo dankbaar dat ze gezond zijn, tegelijkertijd breekt m'n moederhart als ik eraan denk dat dat voor zoveel kinderen niet zo is. Het is een druppel op een gloeiende plaat maar iedere bijdrage, hoe klein ook, is er één.”

Aan welke afstand doe je mee?
“Priscilla heeft vorig jaar in Euro Disney ook de halve marathon gelopen voor Make a Wish, zelfs met een blessure heeft ze toch doorgezet.  Ik heb twee keer eerder in Breda meegedaan, samen met Priscilla, maar toen liepen we tien km, nu de halve marathon. Het zal heel zwaar worden dit jaar maar we gaan ervoor!”

Waar kunnen we meer over je actie vinden (Facebook?)
"Via de donatiepagina's van Make A Wish." Corine: “ Ik werk in de Praxis in Goes en daar staat sinds een paar maanden een donatiepotje bij de kassa, waar inmiddels een heel mooi bedrag in zit. Dit hebben mijn collega's geregeld.”

Ook in deze serie? Check hier hoe je je kunt aanmelden.