Logo bredavandaag.nl
Prorail en gemeente Breda hebben hekken geplaatst om fietsparkeerders te beschermen tegen vallende stenen.
Prorail en gemeente Breda hebben hekken geplaatst om fietsparkeerders te beschermen tegen vallende stenen. (Amber Janssen)

Permanent vangnet stenen station Breda in de maak

BREDA - NS gaat de architect van station Breda vragen een ontwerp te maken voor een permanent ‘vangnet’ voor mogelijk vallende plafondsteentjes. Dat laat een woordvoerder van NS desgevraagd weten.


Volgens de woordvoerder is er geen aanleiding om aan te nemen dat er meer deeltjes van de gelijmde steenstrips gaan loslaten, zoals dat in maart van dit jaar met twee steentjes gebeurd is. “Maar de veiligheid van de reizigers gaat voor alles.”

“Alles is onderzocht wat te onderzoeken viel”, geeft ze aan. “Zoals hoe vast de overige steentjes zitten, hoe het bouw-, productie- en lijmproces is gegaan. Dat heeft allemaal geen enkele onregelmatigheid opgeleverd. Ook eventuele werking van het gebouw is bekeken. Er is geen reden waarom de twee steentjes die zijn gevallen, hebben losgelaten.”

Nieuwe vallende stenen zijn niet aannemelijk, maar door de uitkomst van het onderzoek ook niet uit te sluiten. “Dus hebben we de architect gevraagd te kijken naar een esthetisch verantwoorde oplossing die permanent kan blijven. De hekken die nu boven de fietsenstalling liggen zijn wel praktisch en veilig, maar passen niet bij het ontwerp.”

Het probleem doet zich alleen voor bij aan de centrumzijde. “Aan de Belcrumzijde zitten de strips op een andere ondergrond. Die kant is wel bekeken, maar was ook langer open. Daar is niets gebeurd.”

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief