Logo bredavandaag.nl
Prime Time Exhibitions

'Het is een kijk op het menselijk lichaam die je anders nooit hebt'

BREDA - Real human bodies is voor zijn tweede, en laatste, week in Breda. Een paar dagen geleden maakten we een kort impressiefilmpje. Hoe zijn afgelopen weken verlopen?


Tijdens de tentoonstelling van Real human bodies kun je kijken naar een verzameling van bewaarde menselijke lichamen, skeletten, ledematen,organen, simulatie van functies, proefmodellen en 3D afdrukken. Het doel van Real human bodies is om de anatomische wetenschap aan geïnteresseerde bezoekers door te geven. Volgens Ed Marecaux, organisator Real human bodies, is het afgelopen weekend erg druk bezocht geweest. “Afgelopen paar dagen daarentegen is het vrij rustig geweest, maar dat hopen we met aankomend weekend weer goed te kunnen maken. Het weer speelt in ieder geval in ons voordeel.”

Na Breda doet de reizende tentoonstelling Eindhoven aan. Qua drukte is het in Breda niet heel anders dan in andere steden, vertelt Marecaux. “Alleen Groningen en Vlissingen sprongen er echt uit met bezoekersaantallen.”

De tentoonstelling is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is. ‘’Ik ben vierdejaars student fysiotherapie en om dan in een ruimte te zijn met zoveel preparaten is echt super tof’’, vertelt een van de bezoekers. ‘’Ik kan me wel voorstellen dat mensen dit best luguber vinden, want het is toch een kijk op het menselijk lichaam die je anders nooit hebt.’’

 

Er is afgelopen weken nogal wat ophef geweest rondom Real human bodies. De lichamen die worden gebruikt voor de tentoonstelling zouden afkomstig zijn van Chinese zwervers. Volgens de organisatie is dit onzin. “Gelukkig hebben de meeste mensen zich niets aangetrokken van deze berichten. Ze komen namelijk nog steeds kijken.”

Volgens Marecaux zijn er zelfs verschillende mensen die na hun bezoek een mail hebben gestuurd met daarin een verzoek om hun organen na overlijden ook te gebruiken voor de tentoonstelling.

Real human bodies is nog tot en met zondag 10 september te bezoeken in Amrath hotel Brabant te Breda.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief