Logo bredavandaag.nl

Ook plek voor nieuw talent bij Blind Walls Gallery

BREDA - Na het winnen van de Brabantse Erfgoedprijs gaat Blind Walls gestaag door met nieuwe muurschilderingen in Breda. Ook ‘nieuw’ talent krijgt de kans om hun kunsten te laten zien. Zo ook illustrator Thijs Lantering, die bezig is met zijn mural bij tunnel De Kloek vlakbij het Liesbos: “Ik vind het bijzonder, het voelt als een kans.”


Een oproepje op Facebook met de vraag wie een muur had was genoeg om op dit moment al bijna de laatste hand te leggen aan een enorme muurschildering van 280 vierkante meter. “Het is bijna niet te overzien hoe groot deze is. Ik leer er wel heel veel van en de volgende wordt vast ook weer beter”, vertelt Lantering.

Het is de eerste muurschildering van de illustrator. “Ik had al wel van Blind Walls Gallery gehoord, maar dacht dat ik daar nooit tussen zou komen. Daar zitten zulke grote namen tussen. Toch wilde ik graag een dergelijk project doen en heeft Dennis Elbers, initiatiefnemer Blind Walls, me aan deze muur geholpen.”

De plek van de muurschildering wordt door de naastgelegen buurtvereniging omschreven als een vies tunneltje. De schildering van Lantering brengt hoop tot verbetering.

Inspiratie heeft hij uit de buurt gehaald. “Je hebt aan de ene kant een stuk bos met bomen en veel reigers blijkbaar. En aan de andere kant de buurtvereniging en er fietsen veel mensen. Ik heb deze gedachten uiteindelijk als een puzzel in elkaar geweven.”

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief