Logo bredavandaag.nl
Michael Janiec

Achter de schermen bij opnames De Dirigent (video)

BREDA - Na heel wat zoeken en speuren, heeft regisseuse Maria Peters in Breda de perfecte locatie gevonden voor haar nieuwste film De Dirigent. De Avenue leent zich namelijk perfect als setting om de stijl van de jaren twintig uit te beelden.


Vanaf de buitenkant geeft de locatie nog weinig prijs van haar vooroorlogse charmes, maar eenmaal binnen lijkt het alsof de tijd hier stil staat. Van de sierlijke bar, tot de glamoureuze kleedkamer en de handbewerkte muren en plafonds; de ruimte legt een basis voor een sfeer die je inderdaad vooral nog alleen in films ziet.

Toch is het een hele klus om die sfeer tot in de fijnste details over te brengen. Een flink deel van de aanwezige crew, ongeveer dertig mensen in totaal, krioelt zigzaggend over de set tussen de opnames door.

Licht, geluid, decor, regie, acteerwerk etcetera; ieder heeft een eigen taak en alles moet kloppen. Tussendoor snel alles ombouwen, want de volgende scène moet geschoten worden. De tijd tikt. Het aantal filmdagen is vooraf afgesproken en daar van afwijken is ongewenst.

Joekels van lampen belichten het intieme theaterpodium. En hoewel de rustige scene maar enkele acteurs toont, wordt het toneel omringd door allerlei mensen. Even meekijken op het scherm van de regisseur nu, dat geeft alvast een indruk hoe het resultaat eruit ziet als alles eromheen samenkomt.

De Dirigent wordt in het najaar van 2018 verwacht in de Nederlandse bioscopen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief