Logo bredavandaag.nl
De Haagpoortbrug over de singel tussen de Haagweg en de Nieuwe Haagdijk is zaterdag officieel geopend.
De Haagpoortbrug over de singel tussen de Haagweg en de Nieuwe Haagdijk is zaterdag officieel geopend. (Stadsfotograaf Breda)

Haagpoortbrug dansend geopend (foto's)

BREDA - De herinrichting van de Haagweg en de Nieuwe Haagdijk is klaar nu ook de Haagpoortburg een opknapbeurt heeft gekregen. De originele granieten ornamenten van de oude brug zijn teruggekeerd op stenen sokkels. Deze zaterdag werd de inmiddels weer statige brug officieel geopend.


De ornamenten keerden terug na inspanningen van onder meer CDA-politicus Hanna Budda, die de aandacht vestigde op het bestaan van de ornamenten. Zij zag dat deze de kers op de taart van het project zouden kunnen worden. Aan het begin van de middag opende wethouder Boaz Adank (Economische Zaken, Mobiliteit en Openbare Ruimte) op de Haagpoortburg het vernieuwde gebied van de Nieuwe Haagdijk en Haagweg.

Met zwierende, draaiende rokken en een opzwepende dans werden de beelden nieuw leven ingeblazen. Meteen na de officiële opening waren er kraampjes met hapjes en drankjes, workshops en live muziek van Mister Nightlife, Percussao, Dansschool The Scene, Tommy Lips, Tjerry & Mariska, Dweilband De Fiepers en Ava Warden.

Bekijk de foto's van de opening.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief