NAC speelde zondag tegen Heracles, Zonder publiek, dat stond naast het stadion. foto Peter Visser
NAC speelde zondag tegen Heracles, Zonder publiek, dat stond naast het stadion. foto Peter Visser

BOB: ‘Geheime informatie NAC slingerde rond op gemeentelijk systeem’

Politiek

BREDA - De geheime informatie over de verkoop van het NAC-stadion stond hoogstwaarschijnlijk al enige tijd op het informatiesysteem van de gemeente Breda. Daardoor lekte al eerder het besluit van de gemeente uit het NAC-stadion niet te verkopen.

Dat is te lezen in een brief met vragen van BOB aan het college van B&W. Een geheime bespreking vond donderdag 14 december plaats in de tijdelijke raadzaal aan de Riethil waar raadsleden en burgerraadsleden geïnformeerd werden. Tijdens de bijeenkomst werd echter door de wethouders verteld dat de informatie op straat lag en Omroep Brabant het al publiceerde.

Eerder was nog het vermoeden dat de vergaderzaal niet helemaal afgedicht was, zo vertelde wethouder Paul de Beer. Nu stelt BOB dat alle ambtenaren van de gemeente het nieuws al hadden kunnen lezen in een persbericht dat al klaar stond.

Het nieuws van de gemeente om het NAC-stadion niet te verkopen lekte uit en betrokkenen moesten het eerst uit de media vernemen. Wethouder Arbouw moest daarom halsoverkop bellen met onder meer NAC-directeur Justin Goetzee.