Afbeelding
Joyce van Belkom

Bredase fotografe Joyce van Belkom weer genomineerd voor Zilveren Camera

Algemeen

BREDA - De Bredase fotografe Joyce van Belkom is voor de derde keer genomineerd voor de Zilveren Camera award. Haar fotoreportage ‘Het laatste jaar op Fort Oranje’ wist de jury dusdanig te overtuigen dat zij bij de laatste drie genomineerden zit. “Hartstikke leuk natuurlijk,” vertelt Joyce opgewekt.

Haar gekozen onderwerp: ‘Het laatste jaar op Fort Oranje,’ kruiste haar pad tijdens werk: “Ik werk voor De Stem en ik had toevallig een paar keer de opdracht om erheen te gaan. Toen ik er op bezoek kwam, concludeerde ik dat het een mooi onderwerp was. Het kon toen ook nog alle kanten op gaan namelijk.”

In de categorie ‘Nieuws Regio Series’ zit Van Belkom bij de laatste drie finalisten. De fotografe won al eens in 1997 de Utrechtprijs (aanmoedigingsprijs Zilveren Camera) en in 2000 won zij de Zilveren Camera in de categorie ‘Buitenland Documentaire Enkel’.

Fotografen sturen zelf hun werk in en de jury kiest vervolgens de genomineerden. Waarom de jury het werk van de Bredase fotografe boven vele andere koos is nog onduidelijk. “Dat wordt na de uitreiking op 3 februari pas duidelijk,” meldt de organisatie.