Afbeelding

Hogere straffen overvallers Advocaatsdreef en Raaimoeren

Algemeen

BREDA - De overvallers en opdrachtgever van overvallen op woningen aan de Advocaatsdreef en Raaimoeren in 2012 en 2013 zijn in hoger beroep opnieuw schuldig bevonden. Twee van de drie straffen zijn hierbij verhoogd.

De 27-jarige overvaller Miguel H. werd in april 2015 veroordeeld voor twaalf jaar onvoorwaardelijk en TBS. In het hoger beroep is deze straf verhoogd naar zestien jaar onvoorwaardelijk.

Ook de 27-jarige mede-overvaller Joseph M. heeft een strafverhoging gekregen. Zijn straf is verhoogd van veertien jaar onvoorwaardelijk naar vijftien jaar onvoorwaardelijk. De straf van de 34-jarige opdrachtgever Edward T. is als enige verlaagd van zeven jaar naar zes en een half jaar.

De woningovervallen vonden plaats op 12 november 2012 en 4 januari 2013. Bij de overval in 2012 werden twee volwassenen en een jongen van destijds zes jaar het slachtoffer. Zij zijn bedreigd met een vuurwapen en kapmes. Horloges, mobiele telefoons en een handtas zijn toen meegenomen.

Ook bij de overval in 2013 werd gedreigd met een vuurwapen maar maakten de overvallers ook  gebruik van een taser en tie-rips. Bij zijn vlucht brak een van de slachtoffers zijn rug. Bovendien werd er geweld gebruikt tegen een buurtgenoot die hulp kwam bieden. Bij deze overval is een horloge weggenomen. Een motoragent die op de melding van de overval van 2013 afkwam, trof de mannen tijdens hun vlucht kort na de overval. Hij werd bij de confrontatie met een mes in zijn borst gestoken.