Breda Live 2016.
Breda Live 2016. Vinnie de Laat

Breda Live in een uurtje zo goed als uitverkocht

Cultuur

BREDA - Bij Breda Live kunnen ze het haast niet geloven, maar toch is het zo. Nauwelijks een uur na de start van de kaartverkoop is het festival op 6 en 7 juli zo goed als uitverkocht. “Alleen voor de vrijdag zijn er nog veldkaarten”, vertelt Magchiel Koekkoek van organisator Bodevents.

Wie vrijdag gaat, heeft sowieso een primeur: Anouk komt het Chasséveld verblijden met een optreden.”Voor zover wij hebben kunnen achterhalen is dat de eerste keer dat ze in Breda staat”, vertelt Koekkoek. Verder op de vrijdag Ronnie Flex, Guus Meeuwis en R3hab.

De jubileumeditie biedt straks vertier voor twee keer 16.000 bezoekers, net als vorig jaar. “Dat hebben we bewust gedaan. Dan is er meer ruimte voor de bezoekers en meer ruimte voor de foodarea.” Die laatste wordt volgens de organisator nog beter dan afgelopen jaar, toen er voor het eerst foodtrucks stonden. “Maar ook de toiletten krijgen een upgrade, zoals we elk jaar ons best doen het festival te verbeteren.”

Dat moet ook wel, vertelt hij. “We hebben ontzettend trouwe bezoekers, die wil je niet teleurstellen”, licht hij toe. Vandaar ook de presale voor de terugkerende bezoekers.

Zaterdagochtend ging het los voor de overige bezoekers, die vooral uit Breda en de rest van Brabant komen. “Dat zie je voor negen uur die wachtrij opbouwen en daarna gaat het uit de startblokken. Het is ook gaaf om te zien dat er mensen bij de VVV in de rij staan, daar hebben we fysieke tickets voor mensen die dat op prijs stelden.”