Afbeelding

Hier kun je schaatsen op natuurijs in Breda (update)

Algemeen

BREDA - Voor het eerst in jaren kan er weer op natuurijs geschaatst worden. Donderdag lijkt de grote dag te worden. Een overzicht van plaatsen waar je wel en niet kunt schaatsen in Breda, want een voorbehoud is op zijn plaats als het gaat om schaatsen op natuurijs.

Het Hyacinthplein
Ondergespoten pleintje dat door meer dan twintig enthousiaste vrijwilligers is geprepareerd. Het baantje is vooral dikke pret voor de allerkleinsten.

IJsvermaak
Als het van woensdag op donderdag lekker vriest, dan gaat IJsvermaak aan de Bouvignelaan donderdag om 11.00 uur open. Let wel: alleen voor abonnementshouders. (update: IJsvermaak donderdag vanaf 11.00 uur open). Lees ook: Eerste schaatsers IJsvermaak genieten van natuurijs

Mastbos
Op het vennetje in het Mastbos ligt wel pikzwart ijs. Maar schaatsen was woensdag nog erg onveilig. Wellicht na een stevig nachtje vorst. Let wel op, want er is geen toezicht én doorgaans weinig volk.

Breepark
Het plein bij Breepark wordt geprepareerd tot ijsbaan. Woensdag was het nog te vroeg, maar donderdag zou het zomaar eens kunnen gebeuren. Het plein voor de hal ligt iets verdiept. De schaatsbaan is gratis toegankelijk. Wel je eigen schaatsen meenemen. Update: Ook bij Breepark kan er geschaatst worden. De baan gaat open om 10.00 uur. Eerste schaatser: 'Mooi ijs'.

De kunstijsbaan
Nog tot en met 11 maart open. De enige plek waar je zeker terecht kunt voor schaatsplezier, vorst of niet.

Zelf locaties gespot die veilig zijn? Post ze in de comments en wij vullen dit overzicht aan.