Afbeelding
Wijnand Nijs

Oordeel gemeente: Plan zwembad en parkeergarage bij Villa in Ginneken kan zo niet

Algemeen

BREDA - De eigenaar van villa Marckendael aan de Duivelsbruglaan heeft van de gemeente geen toestemming gekregen om een parkeergarage te bouwen achter op zijn perceel. De eigenaar is een fanatiek autoverzamelaar en wil op deze manier zijn 19 unieke old timers stallen bij zijn optrek in Ginneken. Daarnaast wil hij een zwembad en poolhouse wegzetten, maar ook dit is geweigerd.

Het initiatiefplan is op 6 oktober ingediend bij de gemeente, maar het idee voor de verbouwing kwam al eerder bij de buren terecht. Ze waren het niet eens met de impact van het bouwplan. Zij schreven in mei 2017 naar de gemeente met het verzoek hier iets aan te doen.

Eigenaar Oet wil de parkeerkelder, van 500 vierkante meter, aanleggen onder het tuinhuis. Daarnaast wil hij in de tuin een overdekt zwembad bouwen van 72 vierkante meter met een poolhouse erbij. Die afmetingen zijn te groot volgens de gemeente. De garage mag maximaal 400 vierkante meter zijn. Het plan telt er dus 100 te veel. Daarnaast mag er niet te veel bebouwing in de tuin komen en daarmee is het plan voor het overdekte zwembad afgekeurd. Deze zou ook te dicht bij de erfgrens liggen. Het zwembad mag er wel komen als deze niet afgedekt is, zodat de tuin open blijft.

Of, zoals de wethouder het schrijft aan de bewoners: "Gezien de beoordeling van het initiatiefplan kan momenteel geen medewerking worden verleend aan het verzoek voor bouwwerken op het achterterrein. Op zich zijn onderdelen van het verzoek eventueel acceptabel, maar het plan zal dan aangepast moeten worden en met name de effecten van de bouw op het groen dienen eerst nader onderzocht en onderbouwd te worden om tot een afgewogen oordeel te komen."