Afbeelding

Erik Kessels vertelt over falen op eerste avond Playgrounds

Cultuur

BREDA - De Playgrounds Conferentie en City of imangineers wil een bijdrage leveren aan de snel groeiende creatieve industrie in Breda. Daarom organiseren zij een aantal dagen in Breda om een podium te geven aan regionaal en (inter)nationaal toongaangevend werk op het gebied van innoverend audiovisueel en grafisch vorgegeven beeld.

Playgrounds is de schakel tussen maker, industrie, onderwijs en publiek. Zij wil nieuwe en relevante ontwikkelingen in het bewegende beeld, animatie, visuele effecten en digitale kunst, stimuleren.

Op maandagavond 9 april 2018 wordt om 19.45 uur Playgrounds Blend geopend in de kapel van AKV|St. Joost in Breda. Deze avond worden er korte pitches gegeven over de invloed van design, kunst en technologie op gezondheid, wetenschap en communicatie. Daarnaast wordt er een optreden gegeven door Polyrythm. Erik Kessels, van KesselsKramer, sluit het programma af met een lezing over durven falen. Na afloop is er een borrel.

Playgrounds Blend gaat verder op 10, 11 en 13 april. Op het programma staat Gouden Beer-winnaar David O'Reilly. Hij is een grote naam in de gamesector. Daarnaast komt Curt Enderle, die als art director werkte voor Laika. Ook heeft hij net Isle of Dogs afgerond, een lange animatie van Wes Anderson. Neal Scanlan, oscar-winnaar, en Gustav Hoegen, beide robotic en animatronic experts staan ook op het programma. Zij werkten mee aan vele Star Wars films, maar ook aan Charlie en the Chocolate Factory.