Dit wordt de nieuwe huurder van het Radio Beurs-pand
Dit wordt de nieuwe huurder van het Radio Beurs-pand

Dit wordt de nieuwe huurder van het Radio Beurs-pand

Economie

BREDA - Bijna twee jaar nadat Radiobeurs Rhee haar deuren sloot aan de Karnemelkstraat, is er een nieuwe ‘bewoner’ voor het pand met de monumentale gevel. Broodjeszaak Subway wordt de nieuwe huurder.

Eigenaren Johan en Kim Bijsterveldt begonnen vijftien jaar geleden met Subway in het centrum en startte daarna ook de vestigingen op de Woonboulevard en het station. In het centrum is de zaak toe aan een volgende stap, vertelt Johan. “We barsten daar uit ons voegen. De nieuwe zaak wordt twee keer zo groot, met 55 zitplaatsen.”

De verhuizing komt op een goed moment. “We hadden sowieso moeten gaan verbouwen vanwege de nieuwe huisstijl die Subway wereldwijd doorvoert. Wij zijn dadelijk een van de eersten met het nieuwe logo en het frisse moderne uiterlijk.”

Het pand van de Radio Beurs heeft een kenmerkende brede gevel. “Die is teruggebracht in de oorspronkelijke staat, compleet met ornamentjes. Dat wordt prachtig, met een mooie houten deur en grote ramen.”

Eind dit jaar of begin komend jaar hoopt het stel hun zaak een paar honderd meter te verhuizen vanaf de Houtmarkt naar de Karnemelkstraat. “Tegenover mijn oude werkgever, en inmiddels gewaardeerde collega Ab Troost van McDonald’s”, lacht de ondernemer. “Dat is ook mooi.”