Logo bredavandaag.nl
De versierselen die horen bij de Koninklijke Onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
De versierselen die horen bij de Koninklijke Onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

21 Bredanaars verrast met een Koninklijke Onderscheiding

BREDA - Duizenden mensen door heel Nederland ontvingen donderdag een lintje. Ook in Breda stond zoals elk jaar de dag voor Koningsdag in het teken van de lintjesregen. In totaal hebben 21 Bredanaars een Koninklijke onderscheiding mogen ontvangen.


Burgemeester Depla is donderdagochtend gestart in de Haagse Beemden. Daar reikte hij als eerst een lintje uit aan Piet Delhaas. Het tweede lintje is uitgereikt aan Loek Laarhoven uit het Ginneken.  Daarna is Toon Oomen uit de wijk Zandberg onderscheiden door de burgemeester. Door naar de IJpelaar, want daar kreeg donderdagochtend ook Jacques Kriens een lintje. In Bavel kreeg Toine van Es een lintje en in de Haagse Beemden Wim Brugel en Henk Klerkx. Eric van Ommeren, woonachtig in de wijk Biesdonk, sluit de lijst af.

Maar ook door wethouder Alfred Arbouw werden donderdagochtend lintjes uitgereikt. Rien van Kuijk was de eerste die verrast werd in Ulvenhout. Daarna was Gerda Elshove-Hoogeveen uit Bavel aan de beurt. Terug naar Ulvenhout, want daar werd Frans van Aart onderscheiden. In het Ginneken kreeg Paul Verberk een Koninklijke Onderscheiding. Mevrouw Bouwmans-Postma kreeg ook een onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor de maatschappij. Als laatste kreeg Kees Kustermans in Prinsenbeek een lintje uit handen van wethouder Arbouw.

Miriam Haagh was donderdagochtend ook op pad om lintjes op te spelden. In de Haagse Beemden werd door haar als eerst een lintje uitgereikt aan Teun Schiphouwer. Vervolgens kreeg in Princenhage Ellie Bierbooms-Elst een Koninklijke Onderscheiding. Johanna van Loon-Verhoeven kreeg als vrijwilligster in het Amphia Ziekenhuis ook op die plek haar onderscheiding. Daarna werd Riet Hammen-Poldermans uit de wijk Overakker verrast met een lintje. Het echtpaar Van Bijnen uit Ulvenhout heeft ook een lintje mogen ontvangen. Haagh heeft als laatste een lintje uitgereikt aan Jacoba van Engelen-Martens in Bavel.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief