Dodenherdenking 2018: Hier vinden de officiële herdenkingen plaats in Breda
Dodenherdenking 2018: Hier vinden de officiële herdenkingen plaats in Breda CreativeCommons

Dodenherdenking 2018: Hier vinden de officiële herdenkingen plaats in Breda

Algemeen

BREDA - Het is bijna 4 mei, de nationale dodenherdenkingsdag. Maar waar worden in Breda officiële herdenkingen gehouden? Je vindt ze hieronder. 

Waar? In het Valkenberg vindt vanaf 19.30 uur de herdenking plaats van alle oorlogsslachtoffers. De slachtoffers worden herdacht door middel van twee minuten stilte. Voorafgaand houdt burgemeester Depla een toespraak. 

Waar? In de Rooms Katholieke kerk aan Markt 34 in Prinsenbeek. Herdenking vanaf 19.00 uur waar wethouder Alfred Arbouw bij aanwezig is. 

Waar? In de Willibrorduskerk in Teteringen. Herdenking van oorlogsslachtoffers met twee minuten stilte onder leiding van wethouder Boaz Adank. Inloop is vanaf 19.00 uur. 

Waar? In de Laurentiuskerk in Ulvenhout. Gemeentesecretaris Cees Vermeer is aanwezig bij de kranslegging en twee minuten stilte in Ulvenhout. Aanvang van de avond is om 18.45 uur. 

Geen twee minuten stilte, wel bevrijding
Waar?
In de Belmonte Arboretum in Wageningen. Een groep Bredase lopers vertrekt vanuit Wageningen met het bevrijdingsvuur naar Breda. Om 00.05 uur neemt burgemeester Depla het vuur in ontvangst en loopt hij de eerste 2,5 kilometer. In de loop van de ochtend van 5 mei zijn de lopers terug in Breda. Op het Kerkplein komt een groot podium te staan. Om 12.00 uur ontsteken de lopers met de fakkel het bevrijdingsvuur in Breda.