Logo bredavandaag.nl
Meer dan honderd skaters gingen vrijdagavond op pad voor een rondje singels tijdens de derde Singelskate.
Meer dan honderd skaters gingen vrijdagavond op pad voor een rondje singels tijdens de derde Singelskate. (Foto: Amber Kuijs)

Enthousiaste groep bij derde editie van SingelSkate Breda (video)

BREDA - De derde editie van SingelSkate, georganiseerd door de Bredase schaatsverenigingen, kende vrijdagavond een goede opkomst. Mede dankzij het mooie weer.


Het peloton begon enthousiast aan het rondje vanuit het Valkenberg. Veel mensen doen dan ook vooral mee voor hun plezier. 'Wij doen mee voor de fun", zegt het stel Wiljan en Wilma. "Wij skeeleren liever een rondje op de avond dan dat we lopen of fietsen."

Ook de vriendinnen Benthe en Esmee doen mee omdat het leuk is. "Af en toe skeeleren we samen. We zagen dit nu voorbij komen op Facebook en dachten waarom niet? Het is lekker weer en het is voor jong en oud."

Louise en Elsbeth hebben al vaker meegedaan, maar dan in Utrecht. "Daar is het iedere vrijdagavond in de zomer. Al is daar de opkomst wel wat groter dan hier. Toch is het wel gewoon gezellig, zo met z'n allen."

Vanuit het Valkenberg gingen de skaters op weg voor een route van ongeveer twaalf kilometer door Breda Oost en de (binnen)singels. Daarbij werden de skaters begeleid door een muziekbuggy. Rond 20.30 uur werd de groep weer terug verwacht in het Valkenberg. Blokkers regelden het verkeer zodat het peloton veilig en als een geheel gesloten groep de route aflegde.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief