Afbeelding
fotoalbum

Parachutisten maken bijzondere sprong uit Airbus400M in Terheijden (met foto's)

Door: Amber Kuijs algemeen

BREDA - Zaterdagmiddag 23 juni was het rond 12.45 uur even spektakel in Terheijden. Er sprongen zo'n tien parachutisten vanuit een Airbus400M. Een groot aantal mensen kwam deze bijzondere sprong bekijken. 

De parachutisten uit de Airbus worden voorafgegaan door een aantal militaire springers uit een Hercules C-130 van de Luchtmacht. De parachutisten doen mee aan het evenement De Sprong, waarbij in totaal ruim tachtig parachutisten uit vliegtuigen springen die laag over de Zuiderwaterlinie vliegen. Zij landen op vijf verschillende plekken waar het Zuiderwaterlinie Festival losbarst. Onder de burgerspringers is ook commissaris van de Koning van Noord-Brabant Wim van der Donk.

Drie vliegtuigen, een C-130 Hercules en twee Harvards, maken eerst een fly-by over de gehele Zuiderwaterlinie, van Bergen op Zoom tot Grave. Rond 12.00 waren de vliegtuigen te zien bij Terheijden en Breda. Rond 12.45 uur waagden de parachutisten de sprong. Na de landing in Terheijden wordt het feest bij de Stelling Breda-Geetruidenberg geopend. Dat duurt ook zondag nog tot 18.00 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding