De zomerkoninkjes moeten gesproeid worden met de huidige droogte.
De zomerkoninkjes moeten gesproeid worden met de huidige droogte. Foto: Nico Koevoets.

Het weer in Breda: Aanhoudend droog en warm

Door: Nico Koevoets Weer

Weersverwachting voor donderdag 28 juni 2018

Algemene luchtdrukverdeling
Een hogedrukgebied bij de Britse eilanden heeft een uitloper naar Scandinavië. De luchtdruk blijft nog lange tijd hoog ten noorden van Nederland.

Weersverwachting voor donderdag 28 juni
Zonnig, droog en warm is het thema vandaag. Er zijn weinig of geen wolken. De noordoostenwind waait gemiddeld matig, met 3 of 4 Beaufort. De temperaturen komen uit op ca 28 graden. In het westen van de regio op 27 en landinwaarts in de regio lokaal 29 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Vrijdag draait de wind tijdelijk naar het noorden met 3 tot 4 Beaufort. Het blijft verder droog, zonnig en warm. Het kwik loopt wel tijdelijk een deukje op. Temperaturen van 24 graden in het westen van de regio (streken Bergen op Zoom en Steenbergen) tot 26 graden dieper landinwaarts (streken Breda en Oosterhout). Op zaterdag aanvankelijk wat wolkenvelden, maar uiteindelijk wordt het opnieuw zonnig, droog en warm. Maxima tot 28 graden bij terug een matige noordoostenwind. Zondag blijft de wind matig, maar draait naar het oosten. Ook dan zonnig, droog en warm. Het wordt 29 graden. Lokaal kan het tropisch warm worden met 30 graden.

Zo was het weer gisteren, woensdag 27 juni 2018
Maximumtemperatuur    27,9 graden
Minimumtemperatuur     10,6 graden 
Neerslag                         droog

Weersverwachting opgesteld donderdag 28 juni om 10:00 uur