Afbeelding
Foto: Guido van der Kroef

Deze Bredase muziekfestivals zijn een bezoek waard

Door: Manoek Lambregts Cultuur


BREDA - Het festivalseizoen is in volle gang, ook in Breda. Verschillende feesten zoals Breda Live, Jazz Festival en Pussy Lounge At The Park zijn al voorbij, maar niet getreurd! Er staan nog een heleboel muziekfeesten op het programma deze (na)zomer.

Palm Parkies
Voor zeven weken lang verandert elke dinsdagavond het Valkenbergpark in een festivalweide. Je kunt vooraan bij het podium gaan staan, maar ook je kleedje uitspreiden in het gras en van een afstandje genieten van de live-muziek. Onder andere popband Handsome Poets, producer Boris Smith en singer-songwriter Boris staan op het programma.

Data: 10, 17, 24, 31 juli en 7, 14, 21 augustus
Prijs: gratis

Breda in Concert
De liefhebber van Nederlandstalige muziek mag dit evenement eigenlijk niet missen, want op 4 augustus passeren de grootste Nederlandstalige artiesten de revue op het Chasséveld. Hop op en neer bij Snollebollekes, zing mee met Django Wagner of ga uit je bol bij Sieneke. En dat is maar een greep uit de artiesten.

Datum: 4 augustus
Prijs: vanaf 19,50 euro

Terrasconcert XL Punk Unplugged
Punkliefhebber? Of vind je die gitaren eigenlijk wat te hard? Deze festivaldag is voor iedereen! 3voor12/Breda heeft met Mezz de armen ineengeslagen en een akoestische punkmiddag georganiseerd op het terras van de popzaal. Poprondetalent The Spvrk, maar ook Erik van Haaren en Flora Sculler staan deze dag op het podium.

Datum: 19 augustus
Prijs: gratis

Tranen van Van Cooth
Smartlappen, smartlappen en nog meer smartlappen: voor alle Nederlandstalige meezinghits moet je hier zijn. Onder andere Marianne Weber, John de Bever en verschillende Bredase koren staan op het affiche. Het feest heeft een hoofdpodium tegenover Mezz, maar trekt door de hele binnenstad. Niet te missen.

Datum: 25 augustus
Prijs: gratis, VIP-tickets vanaf 150 euro

Duikboot Festival
Dit festival is tegelijk met De Tranen van Van Cooth, dus ben je niet zo van de Nederlandstalige muziek en wel van de housemuziek? Dan kun je beter naar de Asterdplas vluchten! Daar strijkt dit jaar het vernieuwde Duikboot Festival neer. Artiesten zoals Benny Rodriguez, De Sluwe Vos en Michiel de Hey staan op het hoofdpodium. Ook het lokale talent komt voorbij op de stage van het Bredase collectief Boeisco X Klub Bulk.

Datum: 25 augustus
Prijs: vanaf 28,25 euro

Dream Village
Festivalterrein De Lage Aard in Bavel verandert een weekend in een dorp op zichzelf. Zeven districten, met elk een eigen karakter, vormen Dream Village. Je vindt er onder andere hardstyle, house en hiphop van artiesten zoals Da Tweekaz, Lil' Kleine en Kriss Kross Amsterdam.

Datum: 31 augustus tot en met 2 september
Prijs: vanaf 14,50 euro

Hartje Ginneken
Een uit de hand gelopen buurtfeest, dat is Hartje Ginneken. In 2015 wilden twee vrienden iets gaan organiseren voor de mensen uit Ginneken en dat is uitgegroeid tot dit festival. Het is nog maar de derde editie van het feest, maar de organisatie heeft namen als Golden Earring, Miss Montreal en Anita Meyer weten te strikken.

Datum: 1 september
Prijs: vanaf 34,95 euro

Breda Barst
Breda Barst, wie kent het niet? Dit tweedaags muziekfestival is al sinds 1995 in ons midden en heeft voor ieder wat wils. Popmuziek op het hoofdpodium, snoeiharde rock in de Spaanse Kraag en voor de kleintjes is er mini-barst, waar kinderen urenlang kunnen spelen en knutselen. Dit jaar zijn onder andere Memphis Maniacs, Millionaire en Jeangu Macrooy live te zien.

Datum: 15 en 16 september
Prijs: gratis