Het Gerechtsgebouw aan de Stationslaan.
Het Gerechtsgebouw aan de Stationslaan. (Foto: Wijnand Nijs)

Koning Willem-Alexander opent nieuw gerechtsgebouw

BREDA - Op vrijdagmiddag 14 september opent koning Willem-Alexander officieel het nieuwe gerechtsgebouw van Breda. Leerlingen uit de tweede klas van het Stedelijk Gymnasium zullen daarbij een zitting naspelen die wordt bijgewoond door de koning, aldus de Rijksvoorlichtingendienst.


Het thema van de officiële opening is 'Opvoeding van de jeugd in de rechtsstaat en de rol van de instituties hierbij', waardoor ook de link met de nieuwe generatie wordt gelegd. Uiteraard wordt Willem-Alexander rondgeleid door het nieuwe gebouw en spreekt hij met de rechters, advocaten en andere gebruikers.

Vorige bezoek
Vorig jaar maart was de koning voor het laatst in Breda, hij bracht toen samen met koningin Máxima in het kader van NLdoet een bezoek aan de Buurttuin Breda. Het is niet bekend of Máxima er de veertiende ook bij zal zijn. 

Open voor publiek
Op 29 september opent het gerechtsgebouw van 10.00 tot 16.00 uur zijn deuren voor het publiek. Het gaat dan om de delen van het openbaar gebied, waaronder de begane grond en eerste en tweede verdieping. 

Guus Arnouts

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief