Het gaat woensdagmiddag en -avond regenen.
Het gaat woensdagmiddag en -avond regenen. Foto: Nico Koevoets.

Het weer in Breda: Woensdagmiddag en -avond regenachtig

Door: Nico Koevoets Weer

Weersverwachting voor woensdag 29 augustus 2018

Algemene luchtdrukverdeling
Een lagedrukgebiedje boven het noordoosten van Frankrijk let een front over Nederland uitslaan. Resultaat is regen. Verder trekken er komende nacht vanuit het westen nog een paar zwakke koufronten over.

Weersverwachting voor woensdag 29 augustus 2018
Het was woensdagochtend reeds veelal bewolkt, maar droog. Rond het middaguur regent het lokaal reeds. De regen zal zich komende middag over geheel West-Brabant uitbreiden. Ook vanavond nog regen. De wind waait eerst zwak (2 Beaufort) uit het zuidwesten, later op de dag draaiend naar het noordwesten en toenemend naar matig (3 tot 4 Beaufort). Maximumtemperaturen ca 19 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Op donderdag eerst bewolkt met kans op een lokaal buitje. Nadien wisselend bewolkt en droog. De noordwestenwind is matig, 3 tot 4 Beaufort. Maxima opnieuw ca 19 graden. Vrijdag lijkt het weer al een beetje op te knappen. Het blijft droog en de wolken maken geleidelijk plaats voor de zon. De wind gaat zwak uit noordoost waaien bij temperaturen van 20 tot 21 graden. Tijdens het weekend bouwt zich een hogedrukgebied op boven onze streken. De as van dit hoog komt ten noorden van Brabant te liggen. We zijn dan op weg naar een nieuwe zomerse periode volgende week. Eerst zaterdag wat wolkenvelden, maar de zon heeft uiteindelijk de overhand. De wind waait met 2 tot 3 Beaufort zwak uit het noordoosten. Maxima tot 23 graden.

Zo was het weer gisteren (dinsdag 28 augustus 2018)
Maximumtemperatuur    21,7 graden
Minimumtemperatuur    12,1 graden 
Neerslag                        droog

Weersverwachting opgesteld woensdag 29 augustus 2018 om 12:00 uur