Afbeelding
Foto: Citymarketing Breda

Word jij de jongste Bredase citymarketing directeur ooit?

Door: Mura Kuijpers

BREDA - Breda krijgt per november wel een heel jong persoon aan het roer. Citymarketing is namelijk op zoek naar iemand tussen de 14 en 18 jaar die de stad als junior directeur gaat promoten.

“Wij kunnen als zittende generatie wel alles gaan bepalen, maar het is beter om een jong iemand erbij te betrekken”, zegt Janine Bos, interimdirecteur Citymarketing Breda. “Jonge mensen kijken anders tegen de wereld; daar kun je veel van leren. Ik vind het heel belangrijk dat de stad ook voor jongeren nog interessanter en bekender wordt.”

Maar wat moet zo’n junior directeur dan in huis hebben? “Hij of zij moet in ieder geval al gek zijn op Breda, er al veel van weten en geïnteresseerd zijn om zich er nog meer in te verdiepen. Ook is het belangrijk dat je verbaal sterk bent, niet al te verlegen. Er kan een hoop geleerd worden; je krijgt ook mediatraining en dergelijke. Maar in de basis moet je uit jezelf durven praten, spontaan zijn en er tijd in willen steken.”

Ook creatief zijn is belangrijk. “Dat je ideeën hebt en nieuwe dingen kunt verzinnen voor de stad.” En die nieuwe ideeën bedenken kan prima na schooltijd. “Je kunt makkelijk tussendoor werken en tegenwoordig hoef je vaak niet meer op de plaats zelf te zijn. Het is makkelijk communiceren via whatsapp of facetime. De junior directeur weet vast beter van moderne communicatiemiddelen af dan dat ik dat weet”, lacht Bos.

Als junior directeur denk je dus na schooltijd mee over acties en campagnes, over het nieuwe experience center, praat je met de pers, ben je actief op social media en doe je rondleidingen door de stad met gasten. En natuurlijk zit daar een leuk salaris aan vast. ”De junior directeur is eigenlijk gewoon echt de new kid on the block bij citymarketing. Ik verwacht dat wij daar heel veel van kunnen leren.”

De junior directeur wordt na verschillende sollicitatierondes met een aantal opdrachten voor een jaar aangesteld. Heb je interesse? Stuur dan voor 1 oktober je motivatiebrief naar: info@citymarketingbreda.nl of Willemstraat 17-19, 4811 AJ Breda.