Septemberzomer onderweg.
Septemberzomer onderweg. Foto: Nico Koevoets.

Het weer in Breda: Septemberzomer op komst

Door: Nico Koevoets Weer

Weersverwachting voor donderdag 30 augustus 2018

Algemene luchtdrukverdeling
Het koufront dat gisterenavond een aardige sloot regen bracht is weggetrokken naar Duitsland. Een nieuw hogedrukgebied ligt boven de Britse eilanden en breidt zich oostwaarts naar onze omgeving uit.

Weersverwachting voor donderdag 30 augustus 2018
De zon heeft al aardig geschenen vanochtend. Vanmiddag is dat ook het geval, maar de passage van enkele wolkenvelden is niet uitgesloten. Het blijft droog. De noordwestenwind is matig met 3 Beaufort. Maxima tot 20 graden.

Het weer voor de volgende dagen
De luchtdruk wordt de komende dagen noord van Brabant hoog en dat blijft wel enige tijd zo. Het ziet er naar uit dat de memorabele zomer van 2018 nog met een toetje gaat komen. Vrijdag blijft droog, maar af en toe kunnen er nog wel wolken(velden) voor de zon schuiven. De wind gaat zwak uit noordoost tot noord waaien bij temperaturen van 20 tot 21 graden. Op zaterdag staat er eeen zwakke tot matige noordoostenwind (2 tot 3 Beaufort). Het is veelal zonnig en het kwik loopt uit naar een graad of 22. Zondag is het ook zonnig en stijgt de temperatuur verder naar 23 of 24 graden. De noordoostenwind is matig met gemiddeld 3 Beaufort.

Zo was het weer gisteren (woensdag 29 augustus 2018)
Maximumtemperatuur    20,5 graden
Minimumtemperatuur      8,6 graden 
Neerslag                        14,3 mm

Weersverwachting opgesteld donderdag 30 augustus 2018 om 12:00 uur