Afbeelding
Foto: Jong Management Congres

Congres voor ruim 300 jonge ondernemers in Breda

Door: Guus Arnouts Economie

BREDA - Van 5 tot 7 oktober landt het Jong Management Congres in Breda. Ruim driehonderd managers en ondernemers tot en met veertig jaar oud maken in drie dagen tijd kennis met elkaar, de stad en ook met nieuwe, innovatieve vormen van ondernemen.

Thema deze editie is '"#What the hack", vertelt mede-organisator Eric Westenburg. "Daarmee willen we inspringen op actuele thema's, waaronder veiligheid op het internet, die ondernemers allemaal aangaan, zowel online als in het dagelijks leven." Ondernemers komen uit allerlei beroepsgroepen: "We hebben notarissen, advocaten, managers bij evenementenbureau's en payrollbedrijven."

Bredase evenementen
Daarnaast zoekt het congres aansluiting met lokale evenementen. "Onderdelen of thema's van het congres vinden plaats tijdens BredaPhoto of de Singelloop op zondag waar bovendien enkele deelnemers van het congres aan meedoen." Ook BNR Nieuwsradio en Wilfred Genee met The Friday Move zullen die vrijdag 5 oktober naar Breda komen.

Sprekers
De organisatie nodigt ook dit jaar sprekers uit die op verschillende locaties hun ideeën uiteenzetten. "Zowel op vrijdag als zaterdag komen er interessante sprekers. Wat te denken van Yaya Baloo, specialist cybersecurity bij KPN, of filosoof Koert van Mensvoort. Dagvoorzitter is Ancilla van der Leest die, verbonden aan de Piratenpartij, streed voor een vrije informatiesamenleving." Op zaterdag worden de deelnemers gesplitst in kleinere groepen, legt Westenburg uit. "Zij gaan dan met verschillende, kleine thema's op bijzondere locaties in de stad aan de slag." 

Het staat voor iedereen vrij om zich aan te melden voor het congres op www.jmcongres.nl, aldus Westenburg. In 2007 organiseerde de Kring West-Brabant van Jong Management eerder een congres in Breda.