Afbeelding
Foto: Archief

College: 'Ex-patiënten Bonroy elders ondergebracht'

Door: Guus Arnouts Politiek

BREDA - De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd legde eind september de Bredase praktijk Bonroy Kinder- en Jeugdpsychiatrie een tijdelijke patiëntenstop op. De kwaliteit en veiligheid van de zorg bleken niet in orde. Het Bredase college laat weten dat de patiënten bij geschikte andere locaties ondergebracht worden.

Bij de kinder- en psychiatrische praktijk waren in totaal tachtig kinderen in behandeling, waarvan 36 jonge Bredanaars. “In de afgelopen weken zijn zestig cliënten overgedragen aan een collega psychiater of huisarts”, laat het college weten in een antwoord op eerdere raadsvragen van D66, PvdA en de VVD. “Er zijn nog twintig cliënten in behandeling, maar ook deze worden de komende weken overgedragen.”

Het college laat weten in het antwoord dat er wekelijks contact is tussen Bonroy en de gemeente. Er zou geen piek zijn ontstaan in aanmeldingen bij andere zorginstellingen door de opnamestop.

Aanwijzing
Bonroy kreeg in september een aanwijzing, wat betekent dat de praktijk een tijdelijke opnamestop van patiënten inzet. De praktijk krijgt van de inspectie drie maanden om de verbeterpunten toe te passen. Zo niet, dan dan kan de inspectie een last of dwangsom opleggen aan de praktijk.