politie.
politie. Foto: Archief

Twee 16-jarige jongens stelen fiets in stalling Middelbare school

Door: Amber Kuijs Politie

BREDA - Twee 16-jarige jongens uit Oosterhout zijn vrijdag 26 oktober aangehouden op verdenking van fietsdiefstal en heling. Het tweetal had de fiets vrijdagmiddag weggenomen uit de fietsenstalling van een middelbare school in Breda. De 16-jarigen hebben bekend en krijgen door de officier van Justitie een Halt-straf opgelegd. 

De 46-jarige eigenaresse uit Breda ging na de diefstal op zoek naar haar fiets en vond deze terug op een verkoopsite. Ze maakte een afspraak met de 'verkoper' in Oosterhout en waarschuwde de politie. De 16-jarige 'verkoper' werd aangehouden op verdenking van heling. Omdat hij minderjarig is hoefde hij niet de nacht in de cel door te brengen, maar moest hij zich zaterdag melden om een verklaring af te leggen. 

Uit onderzoek bleek dat er nog een 16-jarige jongen betrokken was bij het incident. Hij werd zaterdagochtend in zijn huis in Oosterhout aangehouden. Beide jongens hebben een verklaring afgelegd. In overleg met de officier van Justitie is besloten dat ze in aanmerking komen voor een Halt straf.