Afbeelding
Foto: Tom van der Put

Softdrugs gevonden in huis Amerstraat na schietpartij

Door: Amber Kuijs Politie

BREDA - De twee gewonden bij het schietincident aan de Amerstraat zaterdagavond 24 november zijn een 25-jarige man uit Oosterhout en een 26-jarige man uit Dordrecht. Beide zijn later ook aangehouden. De politie doet nog steeds onderzoek naar de toedracht van de schietpartij. In een huis aan de Amerstraat is een hoeveelheid softdrugs gevonden. Daarop besloot burgemeester Depla het huis te sluiten.

De politie kreeg rond 19.30 uur melding van de schietpartij op de Amerstraat. De 25-jarige man werd met schotwonden gevonden. Zijn vriendin was bij hem aanwezig. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. De omgeving werd afgezet voor politieonderzoek. De recherche en speurhonden kwamen ook naar de locatie. 

Even later kreeg de politie melding van een eveneens beschoten persoon. Het was het 26-jarige slachtoffer uit Dordrecht. Ook hij kreeg meteen medische hulp. De politie heeft hem nog niet kunnen spreken. 

De woning van de aanwezige vriendin is tijdens het onderzoek doorzocht. In de woning op de Amerstraat werd een hoeveelheid softdrugs gevonden. De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na aanleiding van het schietincident en de vondst heeft burgemeester Depla besloten heb pand te sluiten. Dit uit oogpunt van orde en veiligheid. 

Burgemeester Paul Depla in het bericht van de politie: "De veiligheid van omwonenden staat voorop. Dit wil je in je stad gewoon niet hebben en zeker niet midden in een woonwijk. Dit in combinatie met de aangetroffen drugs is reden om het pand te sluiten. De politie onderzoekt nu wat er precies is gebeurd. Met de sluiting van het pand is de situatie voor nu gestabiliseerd".

Het is nog steeds niet bekend wie er heeft geschoten en waarom beide personen zijn beschoten. De gewonde mannen zijn beiden als verdachten aangemerkt en aangehouden. Ze verblijven op dit moment nog in het ziekenhuis. De politie gaat zo snel mogelijk met hen in gesprek. 

Er vond in de nacht van zaterdag op zondag 25 november ook nog een schietpartij plaats bij een café aan de Sluissingel. Hierbij werden geen gewonden of verdachten aangetroffen.