De Bredase delegatie met de prijs.
De Bredase delegatie met de prijs. (Foto: Twitter/gemeente Breda)

Breda wint Acces City Award

BREDA - Breda heeft in Brussel de Access City Award ontvangen. De Access City Award is de Europese prijs voor de stad die de meeste aandacht heeft voor een toegankelijke samenleving. De award werd in ontvangst genomen door wethouder Miriam Haagh in aanwezigheid van voorzitter van het platform 'Breda voor iedereen', Wilbert Willems.


De prijs is een initiatief van de Europese Commissie, in samenwerking met het European Disability Forum. Naast Breda waren ook Evreux (Fr), Gdynia (Pol), Kaposvár (Hon) en Vigo (Sp) genomineerd. “Ik ben ontzettend trots dat we een Europese prijs voor toegankelijkheid hebben gewonnen", laat wethouder Miriam Haagh (PvdA) in een persbericht weten. Volgens haar hebben het Platform ‘Breda voor iedereen, gastvrij en toegankelijk’, ondernemers,  partnerorganisaties, ervaringsdeskundigen en vrijwilligers zich de afgelopen jaren hard ingezet voor een verbetering van de toegankelijkheid van de stad. "Dankzij de vele initiatieven en sterke netwerken maken we het mogelijk dat iedereen, ongeacht hun mogelijkheden, mee kan doen aan de samenleving. Daar blijven we ook in de toekomst samen aan werken.”

De afgelopen anderhalf jaar is onder meer bij 800 horecagelegenheden en winkels een quick scan toegankelijkheid uitgevoerd en zijn 200 publieke gebouwen geschouwd. Na een bezoek kregen organisaties advies over kleine en grotere verbetermaatregelen. Ervaringsdeskundigen brachten ook een bezoek aan vijf evenementen. Organisatoren kregen praktische tips.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief