Foto: Facebook Bax Music

Philemon van Welt: 'Trots op behalen van miljoenen views en weer tiptop hersteld'

BREDA – Het einde van 2018 is inzicht. Het is een jaar geweest waarin veel Bredanaars in het landelijk- en/of lokaal nieuws hebben geschitterd. BredaVandaag blikt in de laatste week van het jaar terug op het jaar van deze Bredanaars. Vandaag: Philemon van Welt.


In 2018 werd het optreden van de 62-jarige Philemon van Welt, beter bekend als DJ Philemon, in vijf dagen meer dan 1,1 miljoen keer bekeken op Facebook. De Bredase DJ kreeg reacties vanuit de hele wereld.

Wat was voor jou het belangrijkste nieuws/de mooiste herinnering van 2018?
"Het behalen van meer dan 1,1 miljoen views op Facebook in 5 dagen tijd na het onverwacht draaien tijdens de Ladies Night bij DJ School International hier in Breda. Een gedeelte van het optreden werd live gestreamd door Bax Music. Nu, vier weken verder, staat de stand al op meer dan 2,6 miljoen views. Zo bijzonder en zo te gek. Als ik er daar echt over nadenk raakt het me diep in mijn vezels en maakt het me op dat moment nog kleiner dan de 1,50m die ik maar ben. In die zin dat het haast onrealistisch is en ik reacties van over de hele wereld ontvang. Het is bijzonder dat ik dit als 62-jarige in goede gezondheid mag meemaken."

Wat is je grootste blunder geweest in 2018?
"Ik heb niet echt blunders meegemaakt niet jaar, maar wel vervelende en ongemakkelijke momenten. Als DJ hebt je niet altijd invloed op (technische) probleempjes, in dit geval ging het erom dat ik mezelf niet goed kon horen tijdens het draaien. Toen ik dit merkte moest ik tijdens het optreden gaan kijken hoe ik dit moest oplossen. Net zoals in het leven, zijn dit ook leermomenten.

Wat is je grootste blunder geweest in 2018?
"Ik ben weer tiptop hersteld na een toch wel pittige operatie. Deze operatie heb ik eind 2017 gehad en is dus inmiddels al een jaar geleden."

Hoe ziet jouw jaarwisseling eruit?
"De bedoeling is dat ik eerst even lekker naar het café ga om een drankje te doen. Daarna ben ik van plan om naar huis te gaan en dan lekker in ruststand de jaarwisseling af te wachten. Dat gaat dus helemaal goed komen!"

Wat zou zijn jouw voornemens voor 2019?
"Gewoon doorgaan met de dingen die ik al doe en leuk vind. Zo ga ik een aantal keren per week flink aan de bak met sporten en ga ik ook geregeld naar de judovereniging, waar ik al lang rondloop. Daarnaast ga ik steeds iedere keer weer lekker naar mijn werk, voorzie ik muziek uit de jaren 70 van een hardstyle kick en natuurlijk lekker draaien. Die verscheidenheid is aan elkaar verweven, geven een balans en maakt het juist iedere keer weer heerlijk anders. Soms is het met de tijd wel aanpoten, maar dit alles houdt me ook 'jong' en nog ver van de geraniums vandaan. Je houdt het lang vol als je de dingen doet die je leuk vindt. Ik hoop dat nog lang te kunnen blijven doen."

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief