Sloop van Haga aan de Heilaarstraat in Princenhage.
Sloop van Haga aan de Heilaarstraat in Princenhage. (Foto: Wesley van der Linde/Groennieuws.nl)

Slopers begonnen met neerhalen Haga Princenhage

BREDA – De sloop van het 43-jarige verzorgingstehuis Haga in Princenhage is van start. Het gebouw gaat in zijn geheel tegen de vlakte. De sloop is medio juni klaar en maakt plaats voor een expertisecentrum.


Irma Bak, adviseur vastgoed Thebe laat weten dat op dit moment de aanbesteding loopt. “Zodra dit afgerond is, wordt er gestart met het ontwerptraject. Als alles volgens plan verloopt dan hopen we begin volgend jaar al te starten met de bouw van het expertisecentrum.”

Nieuwbouw
Het verzorgingstehuis dateert van 4 oktober 1974 en is jarenlang een begrip geweest in Princenhage. De plannen voor nieuwbouw van Haga lagen jarenlang op tafel, maar pas vorig jaar werd bekend dat het 43-jarige verzorgingstehuis zou worden gesloopt. De bewoners verhuisden in november 2017 naar de nieuwbouw een paar honderd meter verderop.

Woongroepen
Achter het oude gebouw zijn vier nieuwe woongroepen met elk een gezamenlijke huiskamer voor acht personen. Naast de woongroepen heeft het gebouw vierentwintig zorgappartementen, waarvan tien door Thebe gehuurd worden. De overige veertien appartementen worden particulier verhuurd.

Restaurant
Het nieuwe gebouw van Haga is naast verzorgingstehuis ook een buurthuis. Op de benedenverdieping is restaurant 'D'n Heerlijckheid.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief