Het regenboogpad in het Valkenberg.
Het regenboogpad in het Valkenberg. (Foto: Henk Voermans)

Reactie op Nashville verklaring: ‘Laten we als Breda de regenboogvlag hijsen’

BREDA - Breda zou aanstaande vrijdag de regenboogvlag moeten hijsen als teken dat de stad afstand neemt van ondertekenaars van de Nashville Verklaring. Dat stelt SP-fractievoorzitter Bas Maes voor aan wethouder Miriam Haagh.


“Voor zover ik het heb begrepen zou God (of hoe je hem dan ook noemt) allereerst en bovenal staan voor liefde. Met het ondertekenen van de Nashville-verklaring wordt juist de haat aangewakkerd. Onverantwoord”, stelt Maes op Facebook. “Liefde is liefde!”

Voor hem reden om Haagh via Facebook aan te sporen tot actie: “Zullen we als trotse regenbooggemeente aanstaande vrijdag de regenboogvlag hijsen om een daad te stellen tegenover de #NashvilleVerklaring?”

In de Nashville Verklaring nemen Christelijke geestelijk leiders afstand van onder meer homoseksualiteit omdat 'God het huwelijk heeft bedoeld als een levenslange verbondsrelatie tussen één man en één vrouw'. In Amerika werd deze verklaring al duizenden keren ondertekend. In Nederland zouden SGP-prominenten de Nederlandse verklaring hebben ondertekend.

Hij besluit zijn post met oproep het regenboogzebrapad in het Valkenberg weer bij te kleuren. “Het ligt er weer flets bij. Laat dit een mooie aanleiding zijn voor nieuwe lik verf.” Maes krijgt binnen de Bredase raad bijval op Facebook. Ook de Bredase VVD-prominent Klaas Dijkhoff laat van zich horen met een gedicht: 'Omarm de Liefde'.

Ook de Bredase predikante Henrieke ten Thije neemt afstand van de verklaring, laat ze weten op Facebook. "In een commentaar las ik: je kunt het maar beter negeren. Maar ik ben zo teleurgesteld, omdat ik zie wat voor kwaad het doet aan mensen. Mensen die zelf niet voor hun hetero, of homo of transgender zijn gekozen hebben, omdat het nu eenmaal God is die ons zo geschapen heeft. En wat heeft hij ons mooi gemaakt!!!"
 
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief