Tonny van de Ven (Alwel) en Daan Quaars bij NUL76.
Tonny van de Ven (Alwel) en Daan Quaars bij NUL76. (foto Alwel)

Alwel begint afbouw veertien duurzame woningen Geeren-zuid

BREDA - Met het plaatsen van een schoorsteen op een van veertien nieuwe woningen in Geeren-zuid is Alwel begonnen met de afbouw van deze woningen. De veertien nul-op-de-meter-woningen worden in het tweede kwartaal opgeleverd en gaan verhuurd worden aan mensen met een lager inkomen.


Deze eengezinswoningen van het project NUL76 zijn de eerste nul-op-de-meter-woningen die Alwel bouwt. Een nul-op-de-meter woning wekt ongeveer net zo veel energie op als een doorsnee gezin verbruikt. “Dit betekent dat er bij normaal gebruik, geen energiekosten zijn”, aldus Alwel.

De woningen zijn voorzien van onder andere een duurzame warmtepomp, drielaags isolatieglas en zonnepanelen. “Bewoners profiteren van een gezond binnenklimaat, een comfortabele, stille en tochtvrij huis en niet of nauwelijks stijgende energiekosten.” De huurprijs en nieuwe huurders zijn nog niet bekend.

De woningen worden volgens Alwel duurzaam en klimaatvriendelijk gebouwd. De bouwdelen (fundering, vloeren, gevels, dak en trap) en units (badkamer, toilet, meterkast en installaties) worden in de fabriek gemaakt en op de bouwplaats gemonteerd. “Dit scheelt in transport én tijd. De woningen zijn binnen één dag wind- en waterdicht en worden daardoor een stuk sneller opgeleverd dan bij een andere bouwmethode.”
FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief