Foto: Robbert Temmen

Irenestraat parkeert op zijn eigen manier (zo dus)

BREDA - Moet jij binnenkort door de Irenestraat? Let dan vooral goed op. In de Irenestraat is sprake van een nogal grappig fenomeen: bijna alle auto’s in deze straat staan met de banden op de stoep. Slechts een enkeling negeert de trend en parkeert 'gewoon' helemaal in het parkeervak.


Op archieffoto's van de Irenestraat is te zien dat dit al jaren het geval is. Waarom doen de bewoners dit? De parkeervakken lijken in deze straat niet heel ruim te zijn en in de straat rijden iedere dag tientallen bussen. De kans dat je spiegel er anders afvliegt door een bus of een andere passant lijkt groot. Waarschijnlijk kiezen de bewoners het zekere voor het onzekere. 

Bij de gemeente is het parkeren met twee wielen op de stoeprand een onbekend fenomeen in deze straat. “Wij hebben hier ook nog geen klachten over gekregen en het lijkt erop dat jullie de eerste zijn die dit is opgevallen”, vertelt een woordvoerster van de gemeente. “Wij gaan hier verder ook geen acties tegen voeren. Wij gaan er ook vanuit dat de bewoners dit bewust doen en niemand wordt hierdoor belemmert.” Het formaat van de parkeervakken is ook geen onderwerp van gesprek geweest, zo lijkt. 

Vergeet de volgende keer als je door de Irenestraat moet niet om even te tellen hoeveel auto’s jij ziet. Opvallende verkeerssituaties gezien in Breda? Stuur ons een tip.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief