Burgemeester Paul Depla loopt de halve marathon.
Burgemeester Paul Depla loopt de halve marathon. (Foto: Wijnand Nijs)

Burgemeester Depla nieuwe voorzitter Nationale Grote Clubactie

BREDA - Burgemeester Paul Depla is door het bestuur van de Nationale Stichting Grote Clubactie benoemd tot nieuwe voorzitter. Op 1 januari 2019 heeft hij het stokje overgenomen van Roos Zwetsloot.


Depla bindt regelmatig zelf de hardloopschoenen onder om de nodige sportieve kilometers te maken en is, zowel vanuit zijn ambt als privé, nauw betrokken bij het verenigingsleven. Naast zijn burgemeesterschap is hij onder meer ook voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Jongeren op Gezond Gewicht.

Al sinds zijn aantreden in het openbaar bestuur zet hij zich in voor sport en bewegen vertelt hij. “Dit doe ik in facilitaire zin, maar ook voor programma’s waarbij de maatschappij en het verenigingsleven elkaar weten te vinden. De Grote Clubactie maakt zich hard voor een financieel gezond verenigingsleven, de basis voor iedere sportvereniging om sportieve en sociaal maatschappelijke doelen te bereiken. Hier zet ik mij graag voor in.”

Naast Depla zijn tevens Ellis van der Weerden en Wiesje van der Weide toegetreden tot het bestuur van de Grote Clubactie. Van der Weerden in de functie van vice-voorzitter en Van der Weide voor het aandachtsveld Sport & Jeugd. Beide dames completeren het huidige stichtingsbestuur.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief