Afbeelding
Foto: Pixabay

SC Hoge Vucht mag voorlopig weer spelen van de KNVB

Door: Robbert Temmen Sport

BREDA – Voetbalclub SC Hoge Vucht mag voorlopig weer spelen van de KNVB. Woensdag is dit besloten tijdens een mondelinge zitting van de tuchtcommissie. De zaak die de momenteel loopt tussen de KNVB en de Bredase voetbalclub houdt nog wel aan. De tuchtcommissie wil ruim de tijd nemen om alle feiten te onderzoeken.

Een aantal Brabantse voetbalclubs heeft momenteel aanklachten gedaan tegen de voetbalclub uit Hoge Vucht. De aanklachten zijn gedaan vanwege geweldsdelicten en vandalisme. Het laatste incident dat is gepleegd vond eind november plaats. Na de wedstrijd tegen Right 'Oh werd in Geertruidenberg een glazen pui van de kantine vernield door een aanvaller van SC Hoge Vucht. Deze aanvaller was volgens de Bredase club eerder racistisch bejegend door supporters van Right 'Oh. SC Hoge Vucht geeft zelf al vaker aan regelmatig te maken te hebben met racistische uitlatingen van tegenstanders. 

SC Hoge Vucht hervat aankomende zondag de competitie met zes wedstrijden minder. Daardoor staan ze momenteel op de laatste positie. De club heeft daarnaast een straf van -4 punten gekregen. Aankomende zondag ontvangt SC Hoge Vucht om 14.30 uur SV Terheijden.