Het slachtoffer van het steekincident aan de Klaverweide wordt overgebracht naar het ziekenhuis.
Het slachtoffer van het steekincident aan de Klaverweide wordt overgebracht naar het ziekenhuis. (Archieffoto: Paul Ranft )

13 jaar cel voor doodsteken van vrouw in Breda

BREDA - De rechtbank in Breda heeft donderdag een een 43-jarige Syriër veroordeeld tot 13 jaar gevangenisstraf met aftrek van voorarrest. De man doodde in mei 2018 in Breda met tientallen messteken zijn toenmalige vrouw.


Twee weken geleden eiste het Openbaar Ministerie (OM) nog een celstraf van 16 jaar tegen de man vanwege moord. De rechtbank verlaagde deze straf donderdag tot 13 jaar en vond dat er sprake is geweest van doodslag in plaats van moord.

De Syriër stak na een ruzie op woensdag 16 mei 2018 rond 18.30 uur aan het Klaverveld in de wijk Doornbos in Breda met een mes in op zijn toen 42-jarige uit Hoogvliet afkomstige vrouw. Politie en ambulancedienst gingen destijds met spoed naar de Klaverweide en ook een traumahelikopter kwam ter plaatse. Het slachtoffer werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, waar ze kort daarna overleed aan haar verwondingen.

Volgens de rechtbank heeft de verdachte zich schuldig gemaakt aan één van de meest ernstige feiten die het Nederlandse Wetboek van Strafrecht kent. Hij bracht zijn vrouw op klaarlichte dag op de openbare weg om het leven door meerdere malen met een mes op haar in te steken. De rechtbank rekent dit hem zwaar aan.

In de aanloop naar het incident zou bij de Syriër een enorme woede zijn ontstaan omdat zijn ex cheques van hem had afgepakt. In de ruzie die daarop volgde zou zij hem zodanig gegriefd hebben dat hij razend is geworden en op haar in is gaan steken, met uiteindelijk de dood tot gevolg. Die woede rechtvaardigt echter geenszins de daden van de verdachte, aldus de rechtbank.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief