Foto: Archief de Bode

Oud-burgemeester Peter van der Velden stopt in Hoeksche Waard

BREDA - Peter van der Velden, oud-burgemeester van Breda en ook woonachtig in de stad, legt zijn huidige functie als waarnemend burgemeester van Hoeksche Waard neer. Dat doet hij per 1 april vanwege gezondheidsproblemen.


Van der Velden kondigde dinsdagavond voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering zijn vertrek aan. "Met tegenstrijdige gevoelens en pijn in het hart heb ik de commissaris van de Koning, de heer Jaap Smit, gemeld dat ik vanwege mijn gezondheid mijn functie als waarnemend burgemeester van de Hoeksche Waard neer moet leggen. Na overleg met de Commissaris is besloten dit plaats te laten vinden met ingang van 1 april 2019", aldus de burgemeester. De commissaris van de Koning gaat zo snel mogelijk in gesprek met de fractievoorzitters om de zoektocht naar een nieuwe (waarnemend) burgemeester te starten voor de gemeente. 

Peter van der Velden: "De intensieve werkzaamheden van het burgemeesterschap hebben negatieve impact op de regulatie van mijn diabetes. Ik kan deze signalen niet langer negeren voor mijn gezondheid in de toekomst. Daarom ben ik genoodzaakt dit besluit te nemen."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief