De directeuren visten van alles uit de singels.
De directeuren visten van alles uit de singels. (Foto: Betrokken Ondernemers Breda)

Bredase directeuren gaan in gele shirts de boot in

BREDA  - Voor de vijfde keer gingen zo’n 100 directeuren aan de slag tijdens de ‘Directeuren-maken-vuile-handen-dag’ van Betrokken Ondernemers Breda. De actie is onderdeel van NLdoet.  


Na het succes van voorgaande jaren in het 500-jarige Mastbos, Buurttuin Breda, STEK en Breda Beach, heeft de stichting dit jaar de directeuren van al haar partners weer uitgenodigd de handen uit de mouwen te steken rond de Bredase singels. Dit op veler verzoek en vanwege het grote succes.

Zo’n 100 directeuren van Bredase bedrijven en leden van het college van B&W staken de handen uit de mouwen om de singels in Breda schoon te vissen. Met sloepen van Bootje Varen en ATEA gingen ze de singels op, gevolgd door diverse boten van het Waterschap Brabantse Delta.

Met schepnetten en grote dreghaken visten ze op plastic, fietsen en ander zwerfafval uit de Bredase singels. Ook zijn de kades onder handen genomen met grijpstokken en vuilniszakken, zodat de singels van Breda spic en span de start van het toeristen- en vaarseizoen ingaan.

De directeuren kregen aan het begin van de middag een kick-off bij STRND. Guido Braam hield een lezing rondom het onderwerp ‘circulaire economie’. De vrijwilligersdag wordt afgesloten met een netwerkborrel bij STRND.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief