Afbeelding
FOTO SHUTTERSTOCK

Nog een week buiten roken bij Amphia en Avans

Door: Wijnand Nijs Algemeen

BREDA - Verstokte rokers bij het Amphia en Avans hebben nog een week om toe te geven aan hun trek in een sigaretje. Vanaf 15 april zijn de terreinen van het ziekenhuis en de hogeschool geheel rookvrij.

Bij het Amphia gaat het om patiƫnten en bezoekers die vanaf die dag niet meer op het terrein mogen roken. Voor Amphia-medewerkers gold dat ze sinds 1 januari 2019 niet meer buiten de ziekenhuizen mochten roken. Binnen was al langer niet aan de orde.

Avans maakt haar locatie aan de Hogeschoollaan in Breda vanaf 15 april ook wat betreft het buitenterrein rookvrij. "Doel is om uiteindelijk alle overige locaties van Avans in Breda, Tilburg, Roosendaal en 's-Hertogenbosch rookvrij te maken", aldus Avans.

De maatregel van Amphia en Avans Hogeschool, locatie Hogeschoollaan, is wat zij zeggen een belangrijke stap op weg naar een rookvrije samenleving. "Vanaf maandag 15 april 2019 maken wij als Bredase 'buren' onze buitenterreinen volledig rookvrij. Daarmee zorgen we voor een gezonde omgeving waarin we onze patiƫnten, studenten, medewerkers en bezoekers beschermen tegen de schadelijke gevolgen van (mee)roken en ondersteunen we rokers wanneer zij willen stoppen."

Het startsein van het niet roken wordt maandag 15 april om 12.00 uur gegeven met de Bredase wethouder Miriam Haagh. Zij krijgt dan ook het manifest 'Op weg naar een rookvrije regio'. "Zo willen wij en de gemeente Breda het belang van een rookvrije omgeving extra onder de aandacht brengen."