Foto: Allard Timmermans

Armin van Buuren in Bredaas design tijdens optredens

BREDA - Sinds kort verschijnt de wereldberoemde dj Armin van Buuren met een nieuw reflecterend jack op het podium. De dj schitterde, letterlijk en figuurlijk, in deze jas op onder andere Ultra Miami. Het talent hierachter? De Bredase modeontwerpster Mirte van Wijngaarden. "Toen ik zag dat Armin mijn ontwerp droeg tijdens Ultra kreeg ik kippenvel."


Dat moest toch even gek zijn, een wereldberoemde dj tijdens zijn optredens in een door jou gemaakte jas zien verschijnen?
Ik wist uiteraard dat Armin een aantal items had meegenomen, maar ik had geen idee wanneer hij deze zou gaan dragen. Toen ik zag dat hij een van mijn ontwerpen droeg tijdens Ultra Miami, kreeg ik toch wel even kippenvel.

Hoe ben je eigenlijk terecht gekomen bij Armin van Buuren?
Voor de laatste 'Armin Only'-tour was ik via de stylisten Marieke van der Kleij en Inge de Ridder gevraagd om voor een aantal artiesten (Cimo Franckel en Bully songs, Eric Vloeimans) een item te ontwerpen en te maken voor tijdens de gehele tour. Toen deze tour op zijn einde kwam, gaf Armin het concert 'The Best Of Armin Only' in de Arena. Voor deze show heb ik samen met Marieke en Inge de gehele styling verzorgd. We moesten hiervoor twintig artiesten, veertig dansers, tien acrobaten en een drumband van zestig man kleden. Dit was echt een mega grote klus, maar wel een fantastische ervaring. Inmiddels is Marieke de vaste stylist van Armin, en sindsdien mag ik ook custom made items voor hem verzorgen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Custom made jacket ?????? @arminvanbuuren

Een bericht gedeeld door MIRTE VAN WIJNGAARDEN (@mirtevanwijngaarden) op


Wilde je altijd al modeontwerpster worden?
Van kleins af aan was ik al wel erg behendig met de naaimachine. Zo maakte ik al op jonge leeftijd mijn eigen ontwerpen en vermaakte ik bestaande kleding. Ik denk dat hierdoor wel mijn passie is ontstaan.

Heb je al vaker bekende mensen in jouw kleding gehuld?
Jazeker! Maar er worden ook vaak items geleend voor alleen de styling. Denk hierbij aan BN'ers als Johnny de Mol, Waylon, Sander Kleinenberg en Jim Bakkum. Voor sommige bekende mensen had ik ook de eer om een speciaal voor hun gemaakt item te ontwerpen en te maken; DJ Dina van Diest, Omri Tindal en Johnny de Mol. Daarnaast ben ik samen met Wendy Rombouts sinds 3 jaar de vaste designer voor de showkleding van 2 Unlimited. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The making of.... ??. @mirtevanwijngaarden X @arminvanbuuren

Een bericht gedeeld door MIRTE VAN WIJNGAARDEN (@mirtevanwijngaarden) op


Waar ben je tot nu toe het meest trots op?
Ik denk dat ik 't meest trots ben dat ik me nog steeds staande houd. Het is niet altijd makkelijk. Maar elke keer als ik een project goed heb afgerond en het wordt met plezier en veel goede reacties getoond, dan heb ik toch elke keer wel een trots momentje. Het is ook mooi dat mensen je werk gaan herkennen doordat ik een eigen handschrift heb.

Tot slot. Wat zijn je plannen/dromen voor de toekomst?
Ik durf niet zoveel te dromen, want er komen elke keer ongeplande mooie nieuwe kansen op mijn pad waar ik eerder niet van had kunnen dromen. Maar als ik dan toch stiekem ergens op mag hopen, is het om nog meer artiesten aan te mogen kleden. Kleding werkt totaal anders op het podium, door het licht en omdat alles op afstand te zien is. Zo kan ik hierin uitpakken en kleine details opblazen. 

Bregje Kop

FOTOSERIES