Het gebouw van BUas aan de Archimedesstraat.
Het gebouw van BUas aan de Archimedesstraat. (Foto: Hinke Rutten)

Eigen versie TEDx bij BUas met thema 'Utopia'

BREDA - Breda University of Applied Sciences krijgt een eigen editie van TEDx. TEDxBUas staat donderdag 16 mei in het teken van Utopia.


Studenten hebben zelf het initiatief genomen voor dit officiële TEDx event. "Het is onze missie met deze eerste editie van TEDxBUas een mooie basis te leggen voor een jaarlijks event dat een platform is voor innovatieve en creatieve mensen, die hun ideeën en visie delen en in discussie gaan met andere gasten en bezoekers", vertelt Ivelina Petkova, één van de zes studenten die TEDxBUas organiseren. "We zijn er trots op dat we als Breda University of Applied Sciences een podium kunnen bieden aan inspirerende sprekers die tijdens ons event een beeld schetsen van hun Utopia."

Het thema Utopia staat voor de gedroomde ideale wereld die in de bestaande samenleving als voorbeeld zou moeten dienen. Acht sprekers geven een presentatie waarbij zij vanuit verschillende invalshoeken laten zien wat hun Utopia inhoudt. Onder hen Anestis Amanatidis, Digital Strategist, die vertelt over de toekomst van merken in een wereld waarin iedereen emotioneel verbonden is aan een digital assistant. Elisah Pals vertelt hoe je veel geld kunt besparen door 'zero waste' te leven: een leefstijl die Pals zichzelf in de afgelopen 3,5 jaar eigen heeft gemaakt. Ze is voortrekker van de Zero Waste Community,

Behalve de acht sprekers staan tijdens het event ook twee officiële TEDx talks op het programma. In de pauze hebben bezoekers daarnaast de mogelijkheid om verschillende workshops bij te wonen.

"Het doel van dit event is bezoekers te prikkelen op een andere manier naar de wereld te kijken en na te denken over de impact van onze leefwijze op onze omgeving", aldus de studenten. Voor het initiatief hebben de studenten een officiële licentie van TEDx gekregen. Het event vindt tussen 17.00 en 22.00 uur plaats aan de Archimedestraat 17 in Breda.

Meer informatie en kaartverkoop op de website van het event. Er zijn honderd plaatsen beschikbaar.

FOTOSERIES