De Texashoeve voor de renovatie.
De Texashoeve voor de renovatie.

Texashoeve wordt Asterdhoeve: ‘herkenbaar maar toch nieuw’

  algemeen

BREDA - In juli wil de Asterdhoeve, de vernieuwde Texashoeve, in de Haagse Beemden zijn deuren openen. Het gerenoveerde pand zal dienst gaan doen als bar en restaurant. Bezoekers kunnen binnen of op het terras genieten van een drankje én lunch of diner.


“De Texashoeve was een ruwe parel”, vertelt exploiteur Peter Leenhouts. “Er wonen bijna 30.000 mensen in de Haagse Beemden, maar naast ‘t Archief op Heksenwiel zijn er niet echt leuke gelegenheden. Daarnaast is de locatie ideaal: in het buitengebied met diverse wandel- en fietsroutes, bij de Asterdplas. Daarnaast is er een grote speeltuin en een terras.”

Reden genoeg om contact op te nemen met de verhuurder, vond Leenhouts. Horecaondernemer Patrick van Asch (Bruxelles, Café Noir) wilde er een tijd lang een horecapaviljoen van maken, maar na veel weerstand besloot hij dit niet te doen. Hij heeft het pand toen te huur aangeboden.

Nieuwe start
Bij een nieuwe start hoort een nieuwe naam. “Texas associeerde ik met country en western, daar ben ik zelf niet zo van", legt Peter Leenhouts uit. "Toch wilde ik wel herkenbaar blijven. Vandaar dat ‘hoeve’ hetzelfde is gebleven. Geografisch gezien was het logisch om ‘Asterd’ te gebruiken en zo is de naam ‘Asterdhoeve’ ontstaan.”

Niet alleen de naam is nieuw. Het gehele pand wordt van binnen en buiten gerenoveerd. “We hebben zoveel gedaan dat het teveel is om op te noem. Een van de terrassen is vergroot en er zit een nieuwe keuken in. Daarnaast is de luifel verwijderd. Natuurlijk heeft alles ook een likje verf gekregen. Eigenlijk wilden we nog veel meer doen, maar dan konden we pas in september open. Dat heeft geen zin, want dan is het seizoen voorbij.”

Reuring in de Haagse Beemden
De Asterdhoeve moet een plek voor jong en oud worden. Gezinnen met kinderen kunnen genieten van de grote speeltuin, ouderen van de in ere herstelde jeu de boules baan. Daarnaast is het niet alleen een bar meer, maar wordt het ook een restaurant. “Er komt geen enorme kaart, maar er is lunch en diner. Ook krijgen we nu al aanvragen voor feesten en partijen.”

De exploiteur heeft veel plannen voor de toekomst. “We willen graag iets samen gaan doen met de Asterd. Wat weet ik nog niet precies. Daarnaast willen we natuurlijk ook gebruik gaan maken van de fietsroutes. Wellicht gaan we fietsen of solexen verhuren, maar we moeten eerst maar eens de deuren openen en beginnen. Vanuit daar gaan we verder bouwen. Er moet in ieder geval reuring in deze kant van Breda komen.”

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief