Het plan voor het perceel van Villa Trianon.
Het plan voor het perceel van Villa Trianon. Foto: Maas Jacobs

17 woningen op perceel rijksmonument Villa Trianon

Door: Amber Kuijs algemeen

BREDA - Op het perceel van Villa Trianon aan de Baronielaan 228 worden in totaal 17 woningen gerealiseerd. Twee in de villa, twaalf appartementen op het noordwestelijke deel en drie grondgebonden woningen op het zuidelijke deel. Op 25 juni is er een informatiebijeenkomst over de herontwikkeling.

Allereerst wordt de rijksmonumentale villa, die in 1910 werd gebouwd, gerestaureerd. Het pand wordt opgesplitst in twee woningen. In 1978/1979 werd het koetshuis aan de villa gebouwd. Deze latere uitbreiding zal gesloopt worden. Naast wonen is het ook mogelijk om er een kantoorruimte van te maken. Omdat de herontwikkeling binnen de huidige contouren plaatsvindt, behoudt het pand zijn huidige uitstraling.

Nieuwbouwwoningen
Achter de villa, op het noordwestelijke deel van het perceel, gaat een appartementencomplex met twaalf appartementen gebouwd worden. Het gebouw zal bestaan uit drie lagen. De bovenste appartementen krijgen een opbouw die toegang geeft tot een dakterras. Onder het complex wordt een parkeergarage gerealiseerd.

Op het zuidelijke deel van het perceel, aan de Okeghemlaan, worden drie grondgebonden woningen geplaatst. Deze woningen worden 3,5 verdieping hoog, met een bouwhoogte van maximaal 12,5 meter. De onderste verdieping krijgt een drive-in garage. Ook worden er parkeerplaatsen voor de woningen gemaakt.

Nieuw bestemmingsplan
Het verzoek voor de vijftien nieuwbouwwoningen en transformatie van Villa Trianon past niet binnen het huidige bestemmingsplan. Ontwikkelaar SoMa Vastgoed B.V., verbonden aan Maas-Jacobs, werkt daarom hard aan een nieuw bestemmingsplan. De start van de bestemmingsplanprocedure wordt gepubliceerd op Overheid.nl.

Op dinsdag 25 juni is iedereen welkom bij de informatiebijeenkomst over de herontwikkeling. Tussen 19.00 en 21.00 kunnen de plannen ingezien worden. Er is de mogelijkheid tot vragen stellen. Daarnaast wordt er uitleg gegeven over de bestemmingsplanprocedure.