Afbeelding
Foto: BOG

Buitenkans: veiling van 11 volautomatische parkeerplaatsen in centrum

Door: Amber Kuijs algemeen

BREDA - Ben je die eeuwige zoektocht naar een goede parkeerplaats in het centrum ook beu? Dan is dit je kans! Elf volautomatische parkeerplaatsen in de parkeerkelder van Dok 64 aan de Markendaalseweg worden online geveild. 

Maar wat is dat nou, een volautomatische parkeerplaats? Het enige wat je zelf hoeft te doen is je auto in een ruim parkeervak te rijden en uit te stappen. Het systeem verplaatst de auto dan veilig en droog de kelder in. Met een sleutel en code kan de auto weer naar boven gehaald worden. 

Online veiling
In totaal zijn er 59 parkeerplaatsen in de kelder. 11 van die parkeerplaatsen waren voorheen in beheer van B.V. De Mark. Dit bedrijf is failliet verklaard nadat de eigenaar is overleden. Hij exploiteerde de elf parkeerplaatsen niet, waardoor deze nu op de markt komen. 

In eerste instantie is geprobeerd om de parkeerplekken via een makelaar door te verkopen. Ondanks gesprekken met diverse geïnteresseerden werd er geen akkoord bereikt. Daarom werd er besloten om de parkeerplaatsen te veilen. 

Én die veiling, die staat gepland voor donderdag 11 juli 2019 op het platform van BOG Auctions. Het is mogelijk om tot en met 3 juli een onderhandse bieding uit te brengen bij de notaris. Vooralsnog wordt er niet met openingsbod gewerkt. Bezichtiging van de parkeerplaatsen is mogelijk op eigen gelegenheid.