Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Afsluitingen in de binnenstad: gemeente weken bezig met herstellen straatwerk

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Kapotte stenen vervangen. Het voegwerk vernieuwen. De gemeente Breda is er de komende weken druk mee in de binnenstad. Dus dat betekent een hele puzzel aan afzettingen en omleidingen.

Wie de kaart met wegafsluitingen voor de komende weken in de binnenstad bekijkt, wordt er waarschijnlijk een beetje duizelig van. In de Nieuwstraat, Vismarktstraat, Reigerstraat, Havermarkt, Schoolstraat en het Kasteelplein krijgen de straten een flinke onderhoudsbeurt. "Het is belangrijk om het straatwerk op orde te houden. Kapotte stenen worden vervangen, voegen vernieuwd en de gehele straat wordt gewoon even langs gelopen om gebreken te verhelpen", legt een woordvoerder van de gemeente Breda uit. "Dat gaat steeds in kleine stukjes, en er wordt altijd rekening mee gehouden dat fietsers een snelle alternatieve route kunnen gebruiken. Maar dat maakt van de werkzaamheden natuurlijk wel een hele puzzel."

De werkzaamheden vinden expres plaats in de zomer. "Er zijn nu natuurlijk veel mensen in de stad, maar wat voor deze werkzaamheden vooral belangrijk is, is dat er geen gebruik wordt gemaakt van de fietsroutes naar scholen. Daarom worden de werkzaamheden in de zomer uitgevoerd."

In de Nieuwstraat zijn de werkzaamheden 18 juli klaar. In de Reigerstraat duurt het tot eind augustus.

Afbeelding