Afbeelding
Foto: Bibliotheek Breda

Informatiepunt digitale hulpverlening geopend in Nieuw Veste

Door: Mura Kuijpers Algemeen

BREDA - Bibliotheek Noord in Breda is vanaf woensdag een van de eerste bibliotheken in het land waar een informatiepunt komt voor inwoners die niet digitaal vaardig zijn. Deze nieuwe dienstverlening wordt mogelijk gemaakt door Zorg voor elkaar Breda, Taalhuis Breda en Nieuwe Veste.

Bij de feestelijke opening waren onder meer wethouder Miriam Haagh, Gertjan Endedijk van de Nieuwe Veste en John Beckers van Zorg voor elkaar Breda aanwezig.  Na de opening was er een Digi CafĂ© over online veiligheid die werd verzorgd door Dick Waag van Seniorweb.

Bibliotheken en overheidsorganisaties werken samen bij de nieuwe dienstverlening. Nederland telt zo'n vier miljoen mensen die moeite hebben met de digitale overheid. Het gaat vaak om zaken als huurtoeslag en zorgtoeslag, of het kindgebonden budget. Over belastingzaken of studiefinanciering. Om digitaal vaardiger te worden, kunnen mensen al deelnemen aan computercursussen. Hieraan wordt nu dit informatiepunt toegevoegd; een plek waar mensen op weg worden geholpen met de genoemde onderwerpen. Veel mensen die hulp zoeken, hebben meerdere problemen, zoals laaggeletterdheid, schuldenproblematiek of eenzaamheid. De medewerkers bij het infopunt zijn opgeleid om er juist voor deze mensen te zijn. 

Naast Bibliotheek Noord in Breda zijn er nog 14 andere bibliotheken die vanaf woensdag een informatiepunt hebben. Vanaf 2020 komt er ook een in Bibliotheek Centrum en in Bibliotheek Zuid.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding