Foto: Gemeente Breda

Wethouder Adank deelt eerste twintig taxi certificaten uit

BREDA - Wethouder Boaz Adank deelde woensdag de eerste Bredase taxikeurmerk certificaten uit. Twintig Bredase taxichauffeurs haalden de verplichte toets. In totaal hebben 110 taxichauffeurs zich aangemeld voor de cursus. 


De certificaten moeten zorgen voor 'veilige, goede en betrouwbare taxi's met chauffeurs die de weg kennen, ook korte ritten rijden en die gastvrij en representatief zijn', zo stelt de gemeente in een persbericht. Ook voorzitter van de Stichting Kwaliteitstaxi Breda, Paul Martens is positief. "De stichting is voortvarend te werk gegaan en inmiddels zijn er al meer dan 100 taxikeurmerken zijn aangevraagd. Dat is een goede zaak! De uitreiking van de keurmerkcertificaten is een mooi markeringsmoment."

In oktober 2018 stelde de gemeenteraad de Bredase taxiverordening vast met als doel een betere kwaliteit van het taxivervoer. De verplichte taxivergunning en -keurmerk geldt vanaf 1 september 2019 voor chauffeurs die werken vanaf een Bredase taxistandplaats. 110 Taxichauffeurs hebben zich aangemeld voor de cursus. Om het keurmerk te halen moeten zij voldoende stad- en stratenkennis hebben en weten wat er bij gastvrij taxivervoer komt kijken. De taxi met het keurmerk moet herkenbaar zijn voor klanten en handhavers

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief