Foto: Sándor

Spookrijders en omgereden afzettingen: gevaarlijke situaties op de Konijnenberg

BREDA - De werkzaamheden rondom de Konijnenberg zijn pas twee dagen begonnen, maar nu al ontstaan er gevaarlijke situaties. Spookrijdende voertuigen, auto's die over de stoep richting de Hornbach gaan en achteruit rijdende vrachtwagen die de halve afzetting meenemen zonder dat ze dit zelf merken.


Het bord dat aan moet geven dat de weg is afgesloten staat pas halverwege en veel vrachtwagens negeren het bord. Daardoor zijn er veel spookrijders op die locatie en dat zorgt voor gevaarlijke situaties. De persvoorlichting van de gemeente Breda geeft, na deze informatie ontvangen te hebben, aan dat de projectleider meteen naar de plek toe gaat om eventueel extra maatregelen te nemen. 

Afgelopen zaterdag 6 juli zijn de werkzaamheden aan de kruising Backer en Ruebweg - Konijnenberg begonnen, die zo'n zes à zeven weken in beslag gaan nemen. Het kruispunt wordt aangepakt om de doorstroming op de Noordelijke Rondweg te verbeteren. Alle wegen bij het kruispunt worden verbreed, zodat er ook ruimte ontstaat voor een extra rijstrook linksafslaand verkeer vanuit de richtingen Prinsenbeek, Krogten en Hoge Vucht. De aanpassingen aan het kruispunt moeten er bovendien voor zorgen dat er minder schadelijke stoffen worden uitgestoot door het verkeer en dat er minder geluidsoverlast is voor omwonenden.


Mura Kuijpers

FOTOSERIES 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief